Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Йордан

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Йордан
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Йордан, обвинен за убийството на майка си

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Йордан Григоров. Спрямо него е повдигнато обвиняване, че на 14.03.2024 година съзнателно е умъртвил майка си – закононарушение по член 116 ал.1 т.3 вр. член 115 ал.1 от Наказателния кодекс.

„ Поводът е някак доста малозначителен, образно всичко зависи от неговата настройка и психическото му положение. Има разнообразни показания по делото, фрапиращи спорове в предишното на този стадий не са открити. ” Това разясни Борис Михов, който е наблюдаващ прокурор по делото за убийството на 54-годишната Тодорка Вакрилова, която беше убита от личния си наследник в квартал „ Съдийски ”.

Григоров има предишно психологично заболяване, със затихвания и извършени лекувания, само че все още психологичното му положение ще бъде изяснено от резултата на експертизата. По думите на обвиняването 31-годишният мъж признал за убийството пред служителите на реда и е обяснил механизма на закононарушението. Вакрилова е умряла от прилепяне на на гръдния панер и шията, заяви.

За това закононарушение Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Съдът откри, че въпреки делото да се намира в относително ранен стадий на следствие, от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвиняемия Йордан Григоров, към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Според съседи дамата е била доста добра, витална, усмихната и работлива. Синът й Григоров има висше обучение и бил чиновник на Агенцията по заетостта, работил е в транспортна компания и сега е шеф на компания " GBS 21 ". Той не е бил отзивчив човек.

Съдът реши, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР